مقاله: ماه مبارک رمضان نوشته : آقای عبدالکریم شیرازی
سم الله الرحمن الرحیم
شهر و رمضان الّذی انزل فیه القرآن هدی للناس
از مولا علی علیه السلام نقل شده که : رسول گرامی اسلام ( ص ) در جمعه آخر شعبان در خلال خطبه ای فرمود :
قد اقبل الیکم شهر الله اکبر بالبرکه و رحمه و المغفره نقل از مفاتیح الجنان
خواننده محترم : تمام قرآن کریم که در شب قدر بر سفره قلب نازنین رسول خاتم ( ص ) نازل شد ، یک یک آیاتش برای هدایت و سعادت بشر غوطه ور در جهالت و گمراهی بوده و هست .
قرآن مجید با واژه اقراء آغاز شده تا ارزش علم و دانش و اهمیّت عقل و عرفان را به بشر هوشمند معرفی کند .
پیامبر اعظم ( ص ) در مدت ۲۳ سالی که مشغول تهذیب و تعلیم مردم بود در فراز هائی به مناسبتها با صراحت گویای نبا عظیم و نکات مهم دیگر بود که تمامی آنها اتفاق افتاد اگر به کتب تفاسیر و قصص موجود مراجعه شود مطلب روشن خواهد شد .
امّا شب قدر که آن را می توان شب اندازه گیری نامید بخاطر عظمت و کرامت و عنایات ویژه حضرت حق جل و علا که عبادت در آن شب را با ثواب هزار ماه برابر و بحساب می آورد بدیهی است عبادت منحصر به نماز و روزه و دعا آنهم بدون تدبّر و تفکر منظور نیست .
نکته مهّم یکی از تجلّیات دیگر حضرت باری تعالی ماهی است که شب قدر در آن اتفاق افتاده است و آن ماه رمضان المبارک می باشد که در ابتدا در عظمت او روایتی از حضرت رسول اکرم ( ص ) بعرض رسید .
رمضان را به منزله مدرسه تقوی و روزه اش را درس استقامت و شکیبائی دانسته اند مومنان و خدا جویان در این ماه در پرتو نزول انوار قدسیه الهیه کلام وحی و عمل به دستورات شارع مقدس و راهنمائیهای ائمه معصومین علیم السلام جان خویش .
تذکر ۲ وصل شدن به محافل و مجالس دینی و تفسیر قرآن مجید که مسائل اسلامی را مستدل و روشن و ساده و شفاف بیان می نمایند انسان را در مقابل آفات اجتماعی و تهاجمات فرهنگی و اعتقادی و ردائل اخلاقی بیمه خواهد نمود .
تذکر ۳ – اگر به آیات سوره قدر خوب تدبّر شود معلوم می گردد که استعداد آدمی برای وصول به عالیترین درجات کمال بیان شده است از آیه نخست که بعد از بسم الله الرحمن الرحیم آمده ما آنرا در شب قدر نازل کردیم این مطالب به ذهن می آید :
- نازل کننده آیات – آنچه نازل شده– کسیکه بر او نازل شده – مکان نزول – زمان نزول
تذکر ضروری – آنانکه با وسائل پیشرفته به مقداری از فضا در آفرینش رفته هیچگاه به اندازه عروج معنوی و عرفانی که قرآن کریم بیان می نماید لذّت نمی برند پس علیکم بالقرآن در لیالی رمضان و شبهای قدر
ای منتظر طیران مرغ بینی تو ز پای غفلت بدر ای تا به بینی طیران آدمیّت
رسد آدمی بجائی که بجز از خدا نبیند بنگر که تا چه حد است مکان آدمیّت
ختم کلام
حتما فقط قدرت یداللهی امام عصر ( عج ) است که می تواند حوادث خانماسوز و عجلهای معلقه را تبدیل به آسایش و راحتی و سلامتی کند و جهنم غربیها و از خدا بی خبران را به بهشت اسلامی مبدّل گرداند .
الیس الصبح بقریب ( سوره هود آیه ۸۱ )
ای پرده نشین ای در نایاب کجائی رویای شبم در صدف خواب کجائی
جان ها به لب آمد و تو لب باز نکردی فریاد رس مسجد و محراب کجائی
دیگر نه گلی روید از این دل که به چینی کرده است دلم چون دل مرداب کجائی
ای صاحب ولایت و منتقم سید شهیدان راه هدایت این دست نیاز ما و التماس بیعت با شما عجل علی ظهورت یا صاحب الزمان
طراوت بخشیده و در ملکوت ماوی خواهند گرفت و در شب قدر آن با ملائک مقرب همصدا شده هر جا که قرآن بر سر گرفته اند فضا را با نوای بک یا اللّه معطر به عطر یکتا پرستی و با احیاء در سه شب روایت شده به فضیلت ۸۰ سال عبادت نائل می آیند .
امیدوارم که بهترین نتیجه ای که می گیرند علاوه بر فضائل شب قدر نابودی اشرار و ویروس کرونا باشد. ان شاء الله
حضرت صادق آل رسول علیه السلام فرمود :
مقدّرات در شب نوزدهم تعئین – در شب بیست و یکم تائید و در شب بیست و سوم امضاء می شود . اصول کافی
دو نکته مهّم در شب قدر است که عبارتست از :
اول در این شب ملائکه اعمال گذشته بندگان بویژه شیعیان را به محضر و پیشگاه قطب عالم امکان حضرت بقیه اللّه الاعظم ارواحناه فداه ( عج ) عرضه میدارند و آینده ایشان نیز ترسیم خواهد شد و امید که درخواست شفای کامل و نابودی این درد بی درمان را نیز از محضرش طلب نمایند .
دوم شب قدر یاد آور شهادت اولّین مظلوم تاریخ تشیع همان بنا عظیم قرآن ، شهید محراب ، غروب خورشید و یتیمی مسلمانان و محرومی جهان از عدالت مجسم است زیرا در سحر گاهان اولّین شب قدر آن حضرت اب الائمه امیر المومنین علیه صلوات المصّلین بدست یکی از خوارج در محراب عبادت مضروب و سپس شهید می گردد و مرگ سرخ را با گفتن فزت و رب الکعبه می پذیرد و به قدر این شب ارزش صد چندان می دهد .
تذکر ۱ ما در برابر قرآن کریم مسئولیت ها داریم که به دو مطلب اشاره می گردد .
الف – شناخت قرآن و مفاهیم بلند او و تدبّر و تعقّل در ایات او بدانیم که نباید او را از آنچه که هست پائین تر آوریم .
ب – احترام به او و عمل به دستورات انسان ساز او که باید در پرتو هدایتهای اهل بیت که من خوطب به می باشند و هر کدام قرین آنند انجام گیرد .