برای مشاهده فایل تصویری گردهمایی روی بنر کلیک کنید
باقری مدیرکل قرآن ،عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش
ما باید در فضای مجازی از کلیپ ها و درسهایی از قرآن حاج آقا قرائتی بیشتر استفاده کنیم .
هجدهمین گردهمایی مروجان درسهایی از قرآن در روزهای پنچ شنبه و جمعه ۲ و۳ دی ماه در مشهد مقدس با حضور روسا و کارشناسان قرآن ادارت کل آموزش و پرورش استانها و مدیرکل عترت و نماز وزارت آموزش پرورش برگزار شد .
حجت الاسلام موحدی نژاد مدیر موسسه ترویج فرهنگ قرآنی در ابتدایی این گردهمایی در سخنانی کوتاه ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور مروجان و مهمانان ویژه ، گزارش بیست و نهمین مسابقه درسهایی از قرآن در فضای مجازی را ارایه داد و از مشارکت و همکاری مروجان درسهایی از قرآن در اجرای هرچه بهتر این دوره از مسابقه تشکر کرد وی با تاکید بر اینکه بستر اجرای مسابقه درسهایی از قرآن آموزش و پرورش است گفتند ما تایع مقررات و قوانین این وزارت خانه هستیم.
این گردهمایی چند مهمان ویژه داشت اولین مهمان ویژه آن آقای دکتر باقری مدیرکل قرآن ،عترت و نماز وزارت آموزش پرورش بود وی در سخنان خود ضمن تشکر از زحمات خالصانه و صادقانه همکاران در مدارس و مناطق آموزش و پرورش سراسر کشور و نیز همکاری و همراهی مروجین محترم استانها در برگزاری مسابقات درسهایی از قرآن، گفتند قطعاً استمرار این برنامه قرآنی که پشتوانه آن نیت خالص، نفوذ کلام و شخصیت بی نظیر حضرت حجت الاسلام استاد قرائتی است، توانسته است با حدود ۳۰ سال سابقه با ارزش، برکات ارزشمندی را ایجاد کند.
دکتر باقریدر ادامه گفت شکی نیست که همه این اقدامات مبارک در سایه اهتمام و تلاش خالصانه عزیزان مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی بویژه حضرت حجت الاسلام موحدی نژاد است که امیدوارم خداوند متعال به استاد قرائتی عزیز طول عمر با عزت و برکت و به همکارانشان سلامتی و توفیق عنایت فرماید.
وی با تاکید بر اینکه سخنان مخاطب شناسانه ی استاد قرائتی در برنامه درسهایی از قرآن همواره مورد استقبال اقشار مختلف جامعه بویژه دانش آموزان و فرهنگیان بوده است گفتند بارها خاطرات شیرینی از زبان معلمان سراسر کشور و دانش آموزان عزیز شنیده ایم که با استماع بیانات استاد قرائتی افقی جدید در زندگی آنها گشوده شده و زندگی آنان را متحول ساخته است.
دکتر باقری اذعان داشت که برنامه درسهایی از قرآن از فعالیتهای غیرتکلیفی و اختیاری مدارس است که با استقبال خوب دانش آموزان مواجه شده است. غیرتکلیفی و داوطلبانه بودن اجرای این فعالیت باعث شده تا آمارهای ارائه شده در این برنامه واقعی باشد که این آمارها نشان دهنده میزان محبوبیت آن است.
مدیرکل قرآن عترت و نماز آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مجموعه فعالیتهایی که توسط اداره کل قرآن، عترت و نماز در مدارس سراسر کشور انجام میشود و تحقق مأموریتهای حوزه قرآن توسط مربیان پرورشی در مدارس پیگیری و اجرا میشود گفتند : برنامه درسهایی از قرآن فعالیتی هم سو با این فعالیتهاست که باعث هم افزایی می شود مورد حمایت ما نیز میباشد
دکتر در باقری گفتند با توجه به اینکه این اداره کل در حال بازنگری فعالیتهای قرآن، عترت و نماز است از فرصت این جلسه استفاده کرده و در مورد نحوه استفاده از فرصتهای موجود برای تقویت و کیفیت بخشی برنامه درسهایی از قرآن همفکری کنید. ما نیز در اداره کل قرآن، عترت و نماز آمادگی داریم تا در بازنگری فعالیتها و تدوین و انتشار کتاب ندای رحمت ۲ در این زمینه همراهی کنیم. علاوه بر آن، این آمادگی نیز وجود دارد که با توجه به فعالیت در فضای مجازی و راه اندازی قرارگاه مجازی و کانالهای ۱۷ گانه، از کلیپهای استاد قرائتی که در چارچوب استانداردهای این کانالها باشد استفاده حداکثری برده و این محتواها را در کانالهای مختلف منتشر کنیم. قطعاً درسهای این استاد بزرگوار میتواند ما را در زمینه تحقق ماًموریتهای قرآن، عترت و نماز یاری نماید.
در بخشی دیگر . آقای عزتی رئیس اداره قرآن ، عترت و قرآن به تشریح و تحلیل و وضعیت، جوانان و جامعه پرداخت و با ارایه آمار از مراجع رسمی کشور، در خصوص مسائل و مشکلات موجود توضیحاتی دادند ، سپس با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، به راهبردهایی مانند، امید آفرینی، هدف مندسازی، و برنامه محور سازی، اشاره کردند ، و برای هر یک راهکارهایی پیشنهاد دادند .
رئیس اداره قرآن ،عترت و نماز یکی از راهکارها را ترویج مفاهیم و آموزه های قرآنی دانست و به نقش مروجین و فرهنگ سازان عرصه ترتیب را مهم دانست و تاکید کرد که درسهایی ازقرآن یکی از این فرصت ها است و در نهایت به ویژگیهای که مروجین و اثرات درسهایی از قرآن و نقش آن در حوزه تربیت پرداخت .
در ادامه چند نفر از مروجان درسهایی از قرآن به نمایندگی از سایر مروجان پیشنهادها و راهکارهای عملی برای ارتقاء انگیزه دانش آموزان و توسعه آن ارایه دادند
. این عزیزان ضمن تاکید بر اجرای مسابقه درسهایی از قرآن در فضای مجازی و نظارت آنان بر روند اجرای آن توسط مروجان استانی ، موارد ذیل را مطرح کردند :
۱- تنوع در ارایه محتوا با توجه به سلیقه و نیاز دانش آموزان با استفاده کلیپ و…
۲- تقویت سامانه آزمون آنلاین موسسه ترویج فرهنگ قرآنی
۳- ارسال به موقع لوح تقدیر دانش آموزان قبل از تیر ماه و درج عنوان رتبه اول در آن
۴- حتی المقدور برای همه دانش آموزان قبول شده در آزمون لوح تقدیر صادر شود
۵- برای مجریان مسابقه در مدارس هم لوح تقدیر صادر شود .
۶- تولید و پخش نماهنگ ،تیزر و.. از شبکه ای مختلف سیما برای اطلاع رسانی به دانش آموزان و افزایش انگیزه آنان در شرکت در مسابقه
۷- باز بخش برنامه درسهایی از قرآن در شبکه های مختلف بویژه شبکه امید که مخاطب آن نوجوانان و جوانان هستند .
۸- برای همکاران فرهنگی نیز مسابقه درسهای از قرآن برگزار شود .
۹- با توجه به شرایط کنونی جامعه و دانش آموزان که وقت زیادی را در فضای مجازی صرف می کنند از روشهای ستنی کمتر استفاده شود و به فن آوری روز برنامه توجه شود .
۱۰- برای تعامل و مشارکت دانش آموزان در اجرای فرایند مسابقه ساز و کار های عملی پیش بینی شود .
در بخشی دیگر ، طرح مدارس الگو توسط آقای حسینی فر عضو شورای مشورتی و. کارشناسی موسسه مطرح و ساز و کارهای آن تشریح شد . در این طرح براساس شاخص های تعیین شده مدارسی که بیشترین امیتاز را کسب کنند به عنوان مدارس الگو در درسهایی از قرآن معرفی می شوند .
در ادامه آقای آقا بابایی معاون موسسه به تشریح چگونگی برگزاری مسابقه در سی امین دوره مسابقه درسهایی از قرآن در فضای مجازی از طریق سامانه آزمون آنلاین موسسه و اپلیکیشن سراج منیر که ویژه موسسه است . پرداختند .
دومین و سومین مهمان ویژه گردهمایی آقای دکتر خواجه پیری از پیشکسوتان و فعالان قرآنی کشور وآقای دکتر قماشچی عضو هیات مدیره موسسه بودند که به بیان تجربه ها و خاطرات قرآنی خود پرداختند .
در خاتمه گردهمایی حجت الاسلام موحدی نژاد مدیر موسسه با تاکید بر اینکه کار موسسه مثل یک اتاق در آموزش و پرورش است و به گفته اکثر مروجان و معاونین پرورشی درسهایی از قرآن مکمل برنامه و فعالیتهای پرورشی . مدارس است .
وی بر استفاده از فضای مجازی تاکید کرد و گفتند که قبل از شرایط کرونایی کشور ما به دنبال استفاده از فضای مجازی بودیم چون تاکید مقام معظم رهبری است .
آقای موحدی نژاد با توجه که امسال سی امین سال برنامه درسهایی از قرآن در آموزش و پرورش است با یک نگاه آماری به مخاطبان برنامه گفتند ما هر سال حدود ۳ میلیون تحت پوشش برنامه قرار می گیرد . اگر فقط یک میلیون نفر را در سال حساب کنیم در مدت ۳۰ و هر سال ۵۲ برنامه می شود گفت میلیونها نفر مخاطب این برنامه بودند که قابل تأمل است .
وی در پایان صبحتهای خود با جمع بندی پیشنهادات و راهکارهایی عملی ارایه شده توسط مروجان گفتند هر یک از این موارد مطرح شده در شورای کارشناسی موسسه ارایه می شود و برای عملیاتی کردن و حتی اجرای آزمایشی آن راه و سازکارهای آن پیش بینی و پس از تایید آموزش و پرورش و مروجان استانها اقدام خواهد شد .
مدیر موسسه ترویج فرهنگ قرآنی ازمروجان درسهایی از استان خواستند برای گرامیداشت سی امین سال برنامه درسهایی از قرآن به طور خودجوش در استانها برناهه های خاصی را توجه به صلاحدید خود به صورت دلی اجرا نمایند .
آقای موحدی نژاد از کسانی که بنیان گذار اجرای مسابقه در مدارس بودند : آقایان شیرازی و سعید نژاد تشکر و قدردانی کردند و در حضور مروجان به طور زنده با تماس تلفنی با آقای سعیدی نژاد گفتگو و از ایشان تشکر کردند .